Eenvoudig glazenwassen met telescoopsteel

Glazenwassen met een telescoopsteel stelt je in staat om ramen op grotere hoogtes te wassen zonder een ladder of hoogwerker te gebruiken. Hierdoor is het makkelijker om even snel een raam schoon te maken, zonder grote apparaten of gereedschappen te hoeven huren. Bovendien is het een stuk veiliger om vanaf de grond de ramen te wassen. Hier hoef je minder rekening te houden met omstandigheden zoals de wind. Hoe je een telescoopsteel gebruikt en hoe je er het beste resultaat mee bereikt lees je in dit blog.

Glazenwassen met telescoopsteel

Een telescoopsteel kan gebruikt worden om ramen te wassen die normaal gesproken buiten je armbereik liggen. Dit kunnen ramen aan de buitenzijde van je kantoor of schoolgebouw zijn, maar ook aan de binnenkant worden vaak ramen gebruikt om kantoorruimtes af te schermen. Deze ramen zijn dan moeilijk schoon te krijgen, terwijl ze stiekem toch best vies kunnen worden na een paar jaar of zelfs binnen enkele maanden. Een telescoopsteel is vaak uit te breiden met verschillende accessoires die afhankelijk van je schoonmaakklus. Denk hierbij aan een kantelbare hals om moeilijke hoeken te bereiken of een zeepdispenser.

Ramen wassen op hoogte

Telescoopstelen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Een langere maximale lengte betekent doorgaans ook een zwaarder totaal gewicht. Het is dan ook aan te raden om geen onnodige meters aan een telescoopsteel toe te voegen om je ramen te wassen. Hoewel de hoogstaande fabrikanten wel veel investeren aan de ontwikkeling van lichte stelen, kan het gebruik van telescoopsteel op termijn tot klachten in de armen, schouders of rug gaan leiden. Professionele schoonmakers maken dan ook altijd gebruik van lichtere telescoopstelen en letten goed op hun houding en bewegingen om de kans op klachten te minimaliseren.

Grote oppervlakken schoonmaken

Wanneer je kantoor of schoolgebouw veel ramen heeft, kan het schoonmaakwerk veel tijd in beslag gaan nemen. Om ieder raam goed schoon te krijgen ben je veel tijd en energie kwijt. Dus bedenk vooraf of je echt aan deze klus wilt beginnen. Lijkt het je toch te veel werk, of ben je er niet zeker van dat je jouw ramen net zo schoon krijgt als een professionele glazenwasser? Dan kun je het best een schoonmaakbedrijf inhuren om deze werkzaamheden uit te voeren.

Informatie aanvragen