Glazen wassen: tips van een professional

Ramen zemen is de favoriete hobby van… niemand. De meesten zien het als een vervelend klusje wat ze zo lang mogelijk uitstellen. Toch zorgen goed gezeemde ramen voor een prettige en schone omgeving. Als professional op dit gebied delen wij een aantal handige tips voor glazen wassen. Zo kan jij dit klusje zo efficiënt mogelijk uitvoeren en achteraf genieten van het mooie eindresultaat: glanzende en schone ramen zonder strepen of vuil.

Tips voor glazen wassen

We delen vandaag vijf handige tips die glazen wassen voor jou een stuk minder vervelend maken. Tevens wordt het klusje een stuk meer belonend wanneer het resultaat strak en schoon is, zonder strepen! Pas jij de onderstaande tips al toe?

Kies een bewolkte dag
Het klinkt wel lekker om in het zonnetje de glazen te wassen, maar helaas zit hier ook een nadeel aan. Door de zon die op het raam staat wordt het raam warm en verdampt het water sneller. Zo is het water al grotendeels gecondenseerd voordat u het water handmatig kan wegtrekken. Hé, dat is een klusje minder… klinkt ideaal toch? Nee! Als het water opdroogt krijgt u streepvorming op de ramen, wat ervoor zorgt dat ze er niet schoon uit zien. Op die manier is zemen inderdaad heen leuke bezigheid! Kies een bewolkte dag zodat u zelf al het water streeploos weg kunt werken.

Werk van boven naar beneden
Dit klinkt logisch, maar toch is het een veelgemaakte fout om aan de onderzijde van het raam te beginnen met zemen. De beste manier is om van boven naar beneden te werken. Op die manier voorkom je dat vuile druppels over een schoon raam rollen. Dus klim eerst even op de ladder en werk naar beneden toe.

Gebruik een trekker
Om die vervelende strepen te voorkomen is het verstandig om een trekker te gebruiken. Zo voorkomt u dat het water verdampt en sporen achterlaat. Gebruik echter alleen een trekker als u zeker weet dat al het vuil van het raam verwijderd is, want u wilt geen krassen maken door korreltjes die meegetrokken worden.

Gebruik wattenstaafjes in de hoeken
In de hoekjes zit meestal de grootste hoeveelheid vuil. Maar toch worden deze hoekjes meestal overgeslagen omdat de zeem en de trekker er toch niet bij kunnen. Als u uw ramen écht goed schoon wilt maken is het handig om een wattenstaafje te pakken, deze even in het schoonmaakmiddel te dopen en te gebruiken om de hoekjes onder handen te nemen.

Hulp van een professional
Mocht u een groot aantal ramen hebben, zoals bijvoorbeeld een kantoor- of bedrijfsgebouw, dan is het wellicht verstandig om een professional te laten komen. Zo’n glazenwasser kan snel en efficiënt uw ramen en kozijnen schoonmaken, zonder dat u ernaar om hoeft te kijken. Heeft u interesse in een glazenwasser? Neem contact op met Avital en wij zorgen voor uw glasbewassing.

Glazen wassen tips van een professional

Informatie aanvragen