Je kantoor schoonmaken doe je met deze professionele tips

De werkvloer wordt vijf dagen per week bezocht door medewerkers, bezoekers, klanten, partners en anderen die iets bij jouw bedrijf komen brengen, halen of uitvoeren. Al deze mensen brengen vuil naar de werkvloer. Zand onder hun schoenen, bacteriën aan hun handen en vuil bouwt zich langzaam op. Hierdoor ziet je werkvloer er niet professioneel uit, het voelt niet fris en is bovendien ook niet gezond. Daarom is het belangrijk om de werkvloer goed schoon te houden. Veel kun je zelf doen met je collega’s om het kantoor zo schoon mogelijk te houden. Lees hier hoe je dat doet.

Belang van hygiënische werkplek

Heb je een kantoorbaan en zit je een aantal uur per dag achter je bureau? Dan bouwt zich op en rond je computer een onzichtbare laag aan bacteriën op. Denk aan je toetsenbord en je muis als topscoorders op het gebied van bacteriën. Je monitor vangt ondertussen ook stof en haren, huidschilfers en papierresten vullen langzaam je bureaublad. Door bacteriën vrij spel te geven wordt de kans op ziekteverzuim groter. Medewerkers worden eerder ziek en als ze komen werken voelen ze zich minder prettig achter een smerig bureau. Een schonere werkomgeving zorgt dus voor een hogere productiviteit.

Wat medewerkers zelf kunnen doen

Voorkom de opbouw van vuil door altijd je handen te wassen, maak je eigen bureau iedere dag even schoon met een doekje en zet voldoende prullenbakken neer zodat afval snel weggegooid kan worden. Zorg ervoor dat de koelkast in de kantine ook niet vergeten wordt. Eens per twee of drie maanden moet deze toch wel even goed gepoetst worden en wekelijks op schimmelende producten gecontroleerd worden. Pak de stofzuiger als je vergeten bent om je schoenen te vegen. Een paar minuten werk, maar je voorkomt wel dat vuil zich door het pand gaat verspreiden. Nog beter: zorg ervoor dat je niet vergeet om je schoenen te vegen als je binnenkomt.

Zorg voor een regelmatige poetsbeurt

Korte en simpele poetsbeurten zijn cruciaal in het schoonhouden van je kantoor. Laat eens per week een professioneel schoonmaakbedrijf een intensievere poetsbeurt uitvoeren. Zij nemen ook de moeilijk bereikbare hoekjes mee en zorgen ervoor dat alles weer schoon achter wordt gelaten nadat ze vertrekken. Door zelf schoon te maken zorg je ervoor dat het schoonmaakbedrijf nog effectiever wordt. Je houdt zelf de werkvloer schoon en vrij van rommel, het schoonmaakbedrijf zorgt voor een frisse en hygiënische afwerking.

Informatie aanvragen