Muffe geur op kantoor verwijderen en voorkomen

Op een kantoor zitten vaak meerdere mensen dag in en dag uit de zweten, ademen en lichaamswarmte te verspreiden. Tevens staan hier computers te draaien, is er veel opslagruimte wat stof verzamelt en is in de meeste gevallen alleen sprake van kleine kiepraampjes die op een kiertje open kunnen. Genoeg gelegenheid voor muffe geuren om zich te ontwikkelen. Gelukkig zijn er manieren om een muffe geur op kantoor te verwijderen en voorkomen. Wij delen een aantal handige tips.

Muffe geur op kantoor verwijderen

Wanneer een muffe geur eenmaal gevestigd is, is deze niet makkelijk meer weg te krijgen. Het lijkt wel, zoals ze zeggen, alsof het in de muren is getrokken. In zo’n geval kunnen er een aantal dingen worden ondernomen om de lucht weer te verfrissen.

  • Plaats een luchtverfrisser. Dit is een makkelijke en snelle oplossing. Zet een flesje lekkere olie met geurstokjes neer, brand wat geurkaarsen of gebruik andere vormen van luchtverfrissers. Uiteraard is dit maar een tijdelijke oplossing die de bron niet aanpakt. Het is slechts symptoombestrijding voor korte termijn.
  • Grote schoonmaak. De beste oplossing is een grote schoonmaak. Alles wordt gereinigd: de vloeren, bureaus, toetsenborden, kasten, bureaustoelen. Haal alles leeg, stof af en veeg alles af met een sopje. Stofzuig de vloeren om ze vervolgens te dweilen en zeem de ramen aan de binnenzijde. Vervolgens is het belangrijk om de terugkeer van de muffe geur te voorkomen, lees daarvoor de onderstaande tips.

Onaangename geur voorkomen

Als je de muffe geur dan eindelijk hebt verwijderd, dan wil je natuurlijk dat deze wegblijft. Daarom kan je wat maatregelen nemen zodat het fris blijft ruiken op kantoor:

  • Zet de ramen regelmatig open. Vergeet niet om de ruimte af en toe te laten luchten. Ook als het winter is en je houdt de kou liever buiten. De ruimte is dan immers voor een zeer lange tijd afgesloten waardoor muffe geuren gaan ontstaan. Zet daarom af en toe de ramen open zodat de ruimte kan luchten.
  • Huur een schoonmaakbedrijf. Na de grote schoonmaak ruikt alles weer fris en zijn de planken stofvrij, maar helaas is dit in de kortste tijd weer ongedaan gemaakt. Om het kantoor schoon en fris te houden dient u minimaal wekelijks te poetsen. Zelf heeft u hier uiteraard helemaal geen tijd voor want op kantoor heeft u wel belangrijkere zaken aan uw hoofd. Daarom kunt u een bedrijf inhuren voor uw interieurschoonmaak. Zo weet u zeker dat uw kantoor gereinigd blijft worden op regelmatige basis. De muffe geuren hebben zo geen kans.
  • Decoreer met planten. Wist je dat planten natuurlijke luchtreinigers zijn? Zet een aantal mooie groene planten neer op kantoor en plaats op elk bureau eventueel een klein plantje of een bosje bloemen. De hoeveelheid groen zorgt voor luchtreiniging en een frisse geur. Het is daarbij ook nog eens goed voor de gezondheid van het personeel én de sfeer op kantoor. Twee vliegen in één klap – of drie zelfs! Wel zorgen dat het echte planten zijn en geen nepperds.

Wanneer u de bovenstaande punten toepast zult u merken dat de muffe geur op kantoor verwijderd wordt en ook wegblijft. Dat werkt een stuk fijner.

Muffe geur op kantoor verwijderen

Informatie aanvragen