Ramen zemen met zonlicht, waar moet je rekening mee houden?

Wanneer de zon op de ramen schijnt zie je direct hoe vuil de ramen daadwerkelijk zijn. Je krijgt spontaan de behoefte om de ramen te zemen. Maar is het wel slim om je ramen te zemen als de zon er vol staat? Ramen zemen met zonlicht is niet aan te raden, omdat het glas warm wordt door de warmte van de zon. Hierdoor verdampt het schoonmaakmiddel een stuk sneller en dat heeft lelijke strepen op de ramen tot gevolg. Je maakt het raam dus het beste schoon bij bewolkt weer, of wanneer de zon niet direct op de ramen schijnt.

Hoe maak je de ramen schoon

Wanneer je jouw ramen gaat zemen, is het verstandig om eerst de kozijnen eens goed schoon te maken. Deze zijn namelijk vaak erg vies, en al maak je de ramen nog zo schoon, die vieze kozijnen blijven opvallen. Nadat je de kozijnen gereinigd hebt, kun je de ramen zemen met een schoon sopje met een scheut allesreiniger of schoonmaakazijn. Nadat je de ramen met een natte spons hebt gewassen, maak je deze met een trekker in een beweging droog. Na het droogtrekken blijft er altijd nog wat achter, dan kan je eenvoudig verwijderen met een droge doek of keukenpapier.

Ramen laten zemen door glazenwasser

Wanneer je zelf geen tijd hebt om de ramen regelmatig te zemen, kun je dit laten doen door een glazenwasser. Van een professional mag je het beste resultaat verwachten, ook in minder ideale omstandigheden, zoals een zonnige middag. Ook wanneer het gebouw veel hoge ramen heeft, biedt een glazenwasser uitkomst. Deze kan met speciale apparatuur makkelijk de hoogte in om ook lastig te bereiken plekken te reinigen.

Vraag om advies

Heb je vragen over het zemen van ramen op een zonnige dag? Neem contact op met Avital, wij kunnen je helpen bij het zoeken naar een geschikte oplossing. Als schoonmaakbedrijf zijn we al meer dan twintig jaar actief in de schoonmaakbranche. Onze medewerkers zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag operationeel. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we altijd een afspraak kunnen maken in de vroege uren, of wanneer de zon niet langer hoog aan de hemel staat. Zo kunnen wij het beste resultaat garanderen.

Informatie aanvragen