Toetsenbord schoonmaken: wat is de beste manier?

Toetsenbord schoonmaken: wat is de beste manier?

Moet u ook regelmatig uw toetsenbord schoonmaken? We nemen ons altijd voor om niet meer te eten aan de computer of laptop, maar het sluipt er toch altijd in als we ‘gauw even’ iets moeten doen. Wat is daar het resultaat van? Juist, kruimels tussen de toetsen. Daarnaast vangt een toetsenbord ook veel stof op en dit gaat in de kleinste gleufjes zitten. En niet te vergeten worden toetsenborden elke dag aangeraakt door verschillende vingers. Het is daarom een broedplaats voor bacteriën. Door het regelmatig schoonmaken van het toetsenbord kan dit in controle gehouden worden. Bij het ene toetsenbord is dat klusje makkelijker dan bij de andere. Laptops zijn nog lastiger omdat de toetsen helemaal ingebouwd zitten. Wij weten echter precies hoe een toetsenbord tot in de gleufjes schoongemaakt moet worden, dus lees verder!

Toetsenbord schoonmaken

Toetsenbord snel schoonmaken

We hebben niet allemaal het budget om een nieuw toetsenbord te kopen wanneer deze te vies wordt, daarom is het schoonmaken van het toetsenbord onvermijdelijk. Een dagelijks vochtig doekje doet wonderen, maar om de viezigheid in de gleufjes weg te halen moet er wat meer worden gedaan. Pak het toetsenbord op zijn kop vast en schudt voorzichtig heen en wee. Losliggend vuil komt zo vanzelf los. Dit is de snelste manier van het toetsenbord schoonmaken voor als u weinig tijd heeft.

Als u het beter wilt doen kunt u een spuitbus met gecomprimeerde lucht gebruiken om de viezigheid tussen de toetsen weg te blazen. Doe dit terwijl u het toetsenbord op zijn kop houdt, zodat het stof en de kruimels er makkelijk uit kunnen vallen. Daarna kunt u eventueel een wattenstaafje in alcohol drenken en tussen de toetsen schoonmaken.

Tip: heeft u geen spuitbus met gecomprimeerde lucht om uw toetsenbord te schoonmaken? Gebruik dan een haarfohn! Zorg wel dat deze op de koude stand staat!

Toetsen bord uitgebreid schoonmaken

Als u uw toetsenbord écht goed wilt schoonmaken doen kunt u ervoor kiezen om het toetsenbord uit elkaar te halen en alle toetsen los van elkaar schoon te maken. Dit kunt u uiteraard alleen doen als u veel tijd heeft. Alle losse toetsen kunnen even weken in een bakje met heet water en wat mild reinigingsmiddel. Poets ze eventueel af met een borsteltje om aangekoekt vuil weg te schrobben. Voordat u ze terugplaatst dienen ze volledig droog te zijn! Vergeet ook niet om de andere helft van het toetsenbord even te poetsen met een schone doek.

Tip: Voordat u de toetsen gaat losmaken, neem een foto van het toetsenbord! Zo weet u nog precies welke toetsen waar horen te zitten.

Informatie aanvragen