Vette ramen schoonmaken

Het is weer zo ver: zit je achter je bureau op kantoor of thuis in de bank en kijk je naar een vet raam. Hoe kan dat toch? Want je weet zeker dat je het raam de vorige keer goed hebt schoongemaakt, althans: dat denk je. Maar toch worden je ramen weer vettig of blijven voorzien van zo’n vettige waas. Wil je je vettige ramen zelf schoonmaken? Dan zijn er een aantal tips die je kunt toepassen. In ons nieuwe blog leggen we graag aan je uit waar je op moet letten en hoe je je vette ramen weer schoon krijgt.

Schoonmaaktips

Je wil natuurlijk dat je ramen geen witte waas of de bekende ‘strepen’ krijgen na het schoonmaken. Niet alleen voor jou een naar gezicht, maar ook voor je klanten of zakelijke connecties wanneer ze je bedrijf of kantoor bezoeken. Hieronder lees je een aantal praktische tips:

  • Heet water is niet noodzakelijk. Hoewel dit vaak gedacht wordt, kun je je ramen ook gewoon met lauwwarm of zelfs koud water te wassen. Het effect zit het hem in het soort schoonmaakmiddel in het water.
  • Strepen kun je vermijden door een beetje afwasmiddel of soda aan het water toe te voegen. Met deze veelgebruikte ontvetters maak je je ramen blinkend schoon.
  • Grootmoeders tip: gebruik na het wassen van je ramen een prop oud krantenpapier om de strepen te verwijderen. Het krantenpapier pluist niet en laat daarom ook geen vuil of strepen achter.
  • Azijn, tot slot, is ook zo’n middeltje dat je kunt gebruiken om witte strepen of vettigheid op je ramen te verwijderen. Ook azijn kun je aan het water toevoegen.

Gebruik het juiste materiaal

Goed, dan hebben we het nu over de ingrediënten gehad. Maar wat veel mensen vergeten is dat ook het andere materiaal om de ramen te wassen misschien eens aan keuring onderworpen mag worden. Hoeveel mensen maken hun ramen niet schoon met een oude spons of zeemlap? Wij raden het aan om altijd met kwaliteitsproducten te werken als je het beste resultaat wil hebben. Een goede zeem, spons en lap zijn daarbij belangrijk. Bij voorkeur kun je afwisselen met de lap en spons (en na gebruik goed schoonmaken). Zo blijven er geen zeepresten of vuiligheid achter die tijdens je poetsbeurt alsnog op het raam kunnen komen.

Niet zeker van je zaak? Schakel een professional in

Wanneer je in een bedrijfsomgeving werkt waar met vettige stoffen wordt gewerkt, kunnen de ramen ook al snel vet worden. De ramen dan laten schoonmaken door medewerkers is dan niet de beste optie. Daarom kun je voor zakelijke klussen beter een professional inschakelen. Schoonmaakbedrijven weten precies wat voor middelen zij moeten gebruiken en in huis hebben om ramen weer te laten blinken.

Informatie aanvragen