Vlekken in tapijt: hoe los je dit op?

Op kantoor hebben jullie net een mooie tapijtvloer laten leggen. Een mooie kwaliteitsvloer in een kleur die geweldig staat bij de rest van de inrichting van het kantoor. Jullie zijn natuurlijk hartstikke zuinig op deze vloer. Niets is namelijk zo irritant als vlekken op je mooie tapijtvloer. Maar nu zit er dus tóch een flinke vlek op. Help! Wat nu?

Vlekken in tapijt

Op kantoor wordt geleefd. Dagelijks drink je er koffie en thee. Dit maakt vlekken in het tapijt lastig te voorkomen. Of wat dacht je van rode wijn na de vrijdagmiddagborrel? Het zal niet de eerste keer zijn dat er vlekken in tapijt ontstaan door rode wijn. Een ongelukje zit een klein hoekje. Gelukkig is het mogelijk om die vlekken te verwijderen. Wij laten je zien hoe!

Vlekken verwijderen

Bij vlekken in het tapijt is het vooral belangrijk om op tijd actie te ondernemen. Geef de vlek niet de kans om in de vloer te trekken, dan wordt het schoon krijgen van de vloer alleen maar lastiger. Het eerste wat je doet is vocht verwijderen met behulp van een (poets)doek. Het allerbelangrijkst is dat je niet gaat wrijven, want dan wrijf je de vlek er juist nog meer in. Hierdoor loop je het risico dat je de tapijtvezels beschadigd, en dat is het laatste wat je wilt bereiken. Deppen is een betere manier om de vlek te verwijderen.

Nadat je de vlek grotendeels hebben weggehaald, behandel je de vloer met koud water en schoonmaakazijn. Het is hierbij wel belangrijk dat je de vloer niet te nat maakt en wacht met lopen totdat de vloer weer droog is. Met een droge doek kun je eventueel het laatste achtergebleven vocht weg deppen.

Pas in ieder geval op met het gebruiken van bleekmiddel of chemische middelen. Dit tast te kleur van de vloer namelijk aan. De vlek mag er dan wel uit zijn, maar als je daarna weer een nieuwe vlek hebt heb je het gewenste effect nog niet bereikt.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt niet alleen bij verkoudheid, maar ook bij vlekken in het tapijt! Goed onderhoud zorgt dan ook voor een langere levensduur van je tapijt. Let er bij het stofzuigen in ieder geval altijd op dat je de gladde stofzuigermond gebruikt.

Hulp nodig

Kun je wel wat hulp gebruiken het onderhouden van je vloer of het verwijderen van vlekken? Avital is expert op dit gebied! Wij helpen u met alles op het gebied van vloeronderhoud. Bel 076- 515 2225 of mail naar info@avitalschoonmaak.nl.

Informatie aanvragen