Welk schoonmaakmiddel gebruiken bij dweilen houten vloer?

Een houten vloer schoonhouden vraagt wat meer aandacht dan het onderhouden van een ander type vloer. Om het beste resultaat te krijgen, dien je wel rekening te houden met een aantal factoren. Een belangrijke factor in het schoonmaken van je houten vloer is het schoonmaakmiddel dat je gebruikt als je de houten vloer gaat dweilen. Het dweilen van een houten vloer is namelijk van groot belang om je vloer in een goede vorm te houden. Een houten vloer die de juiste zorg krijgt kan ik nog vele jaren mee. Het dweilen van een houten vloer is niet erg lastig, maar je kunt makkelijk een fout maken waarmee je de vloer op termijn kunt beschadigen. In dit blog lees je meer over het gebruiken van schoonmaakmiddelen bij het dweilen van je houten vloer.

Dweilen van een houten vloer

Voordat je een houten vloer gaat dweilen, kun je deze het beste even stofzuigen. Zandkorrels en andere scherpe deeltjes die op de grond liggen kunnen de vloer namelijk beschadigen als je deze meteen gaat dweilen. Je wrijft deze deeltjes dan als het ware in het hout. Regelmatig stofzuigen is sowieso een aanrader als je de toplaag van je houten vloer nog lang goed wilt houden. Het dweilen zorgt ervoor dat het hout fris en vlekvrij blijft, mits je het goed uitvoert.

Kiezen juiste schoonmaakmiddel houten vloer dweilen

Het kiezen van het juiste schoonmaakmiddel is daarom erg belangrijk. Blijf in ieder geval van agressieve en algemene schoonmaakmiddelen af, deze middelen bevatten stoffen die uw houten vloer kunnen aantasten. Denk hierbij aan middelen als ammoniak, bleekwater, schoonmaakazijn, allesreiniger en groene zeep. Welke schoonmaakmiddelen wel geschikt zijn hangt af van de behandeling die je houten vloer heeft gehad. Gebruik een schoonmaakmiddel van hetzelfde merk als het behandelingsmiddel. De meeste merken hebben speciale schoonmaakmiddelen voor iedere vorm van behandeling. Heb je jouw vloer geolied met olie van merk X? Gebruik dan schoonmaakmiddel voor geoliede vloeren van merk X. Test het middel altijd even uit op een onopvallend stuk van de vloer, zo weet je zeker dat het schoonmaakmiddel je vloer niet aantast.

Interieurschoonmaak uitbesteden

Omdat een houten vloer regelmatig gedweild dient te worden, kan er stiekem best veel tijd in het onderhoud gaan zitten. Heb je een houten vloer in je kantoor of werkpand? Besteed het vloeronderhoud dan uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Deze schoonmakers weten precies hoe je een houten vloer moet dweilen en zorgen dus voor het beste resultaat.

Informatie aanvragen