De zes vieste plekken op jouw werkplek op kantoor

Thuis ruim je alles op en als je op bezoek bent bij een collega ziet ook zijn huis er netjes en verzorgd uit. Maar op kantoor lijken deze manieren ver te zoeken. De vaatwasser wordt niet uitgeruimd, rommel blijft op bureaus liggen en in de vergaderruimte kom je regelmatig glazen of bekers tegen. Frustraties alom, maar zijn we zelf wel zo heilig? Hoe vies is jouw werkplek en welke plekken op kantoor kun je beter mijden als je smetvrees hebt? Je leest het in dit blog, waarin we de zes plekken op kantoor bekijken.

Je eigen werkplek is viezer dan je denkt

Je ruimt aan het eind van de werkdag je bureau op: je zet je glas of mok in de vaatwasser, legt een stapel papier in de la en legt je toetsenbord en muis netjes recht; je kunt morgen weer direct van start. Maar welke plekken heb je nu overgeslagen en zijn stiekem erg vies? Heb je een favoriete mok die je liever niet in de vaatwasser zet, omdat je die de volgende dag ongetwijfeld kwijt bent of omdat het leuke plaatje anders langzaam vervaagt? Je kunt de mok dan wel zelf gewassen hebben met heet water, maar dat blijkt niet erg te helpen. 20 procent van alle mokken zijn besmet met bacteriën.

Stop je wel eens een pen in je mond, of betrap je jouw collega’s hier wel eens op? Een op de vijf medewerkers stopt een pen wel eens in zijn of haar mond. Pennen gaan vervolgens rond door het kantoor en zijn dan ook niet bepaald hygiënisch te noemen.

Hardware: de vieste plekken op kantoor

Hardware op en rond je werkplek zijn enorme verzamelaars van bacteriën. Je muis en toetsenbord raak je de hele dag aan, waarna je zo nu en dan even aan je neus kriebelt, moet niezen of met een vinger in je mond zit. Heb je een eigen laptop of bureau? Dan zal het aantal keer dat iemand anders aan je hardware zit nog wel meevallen. Maar bij de hardware die je deelt met anderen is het verhaal anders. De printer is een van meest populaire apparaten op kantoor. Dagelijks raken jij en je collega’s dit apparaat vaker aan dan je lief is. Ook de magnetron wordt snel vies, vooral als er ook vleesgerechten opgewarmd worden.

Laat je werkplek schoonmaken

Zorg ervoor dat je vuil en bacteriën zo min mogelijk kans geeft op de werkvloer. Schakel een schoonmaakbedrijf in die gespecialiseerd is in het reinigen van kantoorruimtes. Ze zullen misschien niet je pennen schoonmaken, maar door de rest van het kantoor zo schoon mogelijk te houden, voorkom je dat bacteriën makkelijk kunnen gaan zwerven.

Informatie aanvragen