Een houten vloer dweilen: hoe doe je dat?

Een vloer moet uiteraard goed onderhouden worden om te zorgen dat deze schoon en hygiënisch blijft. Dit lijkt heel eenvoudig maar dat is het niet altijd. Veel mensen weten immers niet welke middelen ze moeten gebruiken om een houten vloer te dweilen. Dit is wel belangrijk want hout is zeer kwetsbaar materiaal in dit opzicht.

Een vloer speelt een belangrijke rol in de uitstraling van een ruimte. Deze ruimte ziet er een stuk minder verzorgd uit als de vloer vies is of beschadigingen heeft. Dit is vooral het geval bij een houten vloer. Dit soort vloeren hebben een prachtige natuurlijke uitstraling mits deze wel op de juiste manier onderhouden is. Als dit niet op de juiste manier gebeurt, zal de vloer een blijvende beschadiging hebben die alleen aan het zicht kan worden onttrokken door deze te schuren en opnieuw te lakken of in de olie te zetten.

Speciale middelen om een houten vloer te dweilen

Het is vooral van belang dat er voor de juiste middelen wordt gekozen bij het dweilen van een houten vloer. Hout kan immers behoorlijk aangetast worden door het gebruik van (agressieve) schoonmaakmiddelen. Deze agressieve bestanddelen zullen in de naden van het hout trekken en lastig te verwijderen zijn.

Daarnaast is de dosering van de gebruikte middelen ook van belang. Het teveel gebruiken van een schoonmaakmiddel kan hout beschadigen. Er is dan veel meer water nodig om het schoonmaakmiddel te verwerken. Dit kan weer tot gevolg hebben dat hout bol kan komen te staan omdat het niet tijdig kan drogen.

Professioneel schoonmaakbedrijf voor vloeronderhoud

Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf voor vloeronderhoud? Dan bent u bij Avital aan het juiste adres. Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in dit soort werkzaamheden en onderscheiden ons door een uitstekend vakmanschap op dit gebied.

Onze professionele medewerkers weten exact hoe ze een houten vloer moeten reinigen en onderhouden. Hierdoor zal de vloer de gewenste uitstraling behouden en kunt u de levensduur van de vloer verlengen. Uiteraard kunnen we u ook van dienst zijn met één van onze bewezen methodes voor het herstellen van het hygiënisch niveau van houten vloeren. Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Informatie aanvragen