Periodieke schoonmaak

Schoonmaken is een klusje wat onvermijdelijk is in het leven. Hoewel het behoorlijk therapeutisch en rustgevend kan werken, vinden de meesten het een vervelende bezigheid die ze het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Echter, van uitstel komt afstel. En afstel van schoonmaak zorgt voor achterstallig onderhoud van bepaalde dingen in huis. Tevens is het niet hygiënisch om te leven in een omgeving die niet regelmatig gereinigd wordt. Daarom delen wij handige tips om zelf periodieke schoonmaak te verzorgen. Geen uitstelgedrag meer!

Maak een jaaroverzicht voor periodieke schoonmaak

De beste manier om periodieke schoonmaak te plannen is door alle werkzaamheden die gedaan moeten worden in en rondom huis in een lijst te schrijven. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn, zoals stoffen, zuigen, dweilen, ramen zemen, sanitair reinigen, keuken een grote beurt geven, keukenkastjes leegmaken en van binnen poetsen, de koelkast legen en reinigen, de bank uitzuigen, de gordijnen wassen, de plinten afdoen, de deurklinken reinigen, de trap zuigen, de toetsenborden reinigen, de bedden verschonen, de kozijnen poetsen, ga zo maar door.

Het makkelijkste (en meest overzichtelijke) is om alle taken in categorieën te verdelen: wekelijks, maandelijks, elk kwartaal, halfjaarlijks en jaarlijks. Zodra je dit overzicht hebt kan je een jaarlijkse to-do lijst maken. Het is algemeen bekend dat mensen er voldoening uit halen om lijstjes af te werken en vinkjes te zetten. Zorg er dus voor dat al deze klusjes ook afgevinkt kunnen worden zodra ze uitgevoerd zijn, voor wat elke motivatie en voldoening!

periodieke schoonmaak

Periodieke schoonmaak door een professional

Mocht je totaal geen georganiseerd persoon zijn of weet jij nu al dat zo’n lijstje helemaal niet gaat werken voor jou? Dan kan je er ook nog voor kiezen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen voor al jouw periodieke schoonmaak. De schoonmakers van Avital komen graag bij jou langs om alle vervelende klusjes voor je uit te voeren, zodat je in een schone omgeving kan leven zonder er moeite voor te hoeven doen. Interesse in professionele schoonmaak? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Informatie aanvragen