Ramen zemen zonder trekker

Bij het zemen van ramen denk je al gauw dat een trekker onmisbaar is. Haast iedereen lijkt er namelijk een te gebruiken. Maar kan je jouw ramen ook zemen zonder een trekker te gebruiken? Het antwoord daarop is simpel: ja, dat kan. Niet iedereen is namelijk een fan van de ouderwetse trekker en dus zijn er ook nieuwe methoden met succes uitgeprobeerd. Hieronder lees je hoe je een streeploos resultaat kunt bereiken zonder een trekker te gebruiken.

Waarom een trekker niet heilig is

Hoewel de trekker zeker zijn voordelen heeft, is het toch niet voor iedereen een geschikte manier om de ramen te zemen. Je vensterbank kan namelijk vies worden van de spetters die je van de ramen trekt. Van het streeploze resultaat waar een trekker mee geassocieerd wordt is geen sprake meer wanneer het rubber van de trekker eenmaal begint te slijten. Een trekker is ook niet ideaal als je niet genoeg bewegingsruimte hebt. Vooral bij een kleine raam, zoals je die vaak bij een wc ziet, kan een trekker niet gebruikt worden.

Welke alternatieven zijn er?

Met de opkomst van de microvezel-doeken is er een nieuwe manier ontstaan om je ramen te zemen zonder strepen achter te laten. Door een poetsdoek met microvezel-technologie te gebruiken neem je vrijwel al het vuil dat op het raam zit weg. Om je raam ook echt droog en streeploos te krijgen ga je er met een schone en droge microvezel-doek overheen, waarna je een droog en streeploos resultaat zult bereiken. Er zijn ook speciale droogdoeken te koop die water nog beter opnemen. Zeker bij grotere ramen is dat een aanrader, omdat hier veel vocht bij komt kijken en je anders meerdere droge doeken nodig gaat hebben als je veel ramen moet zemen.

Wat maakt het resultaat nog beter?

Buiten de microvezel-doeken is er nog een simpele manier om het resultaat te verbeteren. Wil je jouw ramen zemen zonder trekker en toch het beste resultaat bereiken? Doe dan een paar druppels afwasmiddel of een scheutje azijn bij het water en je zult van strepen geen last hebben. Als je denkt dat dit water per se warm moet zijn, dan zit je ook mis. Het is namelijk net zo effectief om met lauwwarm water je ramen te zemen.

Informatie aanvragen