Ramen wassen zonder strepen

Ramen zemen vind niemand leuk, maar om ervoor te zorgen dat je door de ramen heen kan blijven kijken dienen deze af en toe gewassen worden. Maar wat vervelend als je zo veel tijd aan die klus besteed en vervolgens niet tevreden bent met het eindresultaat. Je kent vast wel dat fenomeen van strepen op het raam na het zemen. Wij delen tips zodat jij in staat bent tot ramen wassen zonder strepen.

Hoe kan ik ramen wassen zonder strepen

Wanneer je ons stappenplan volgt eindig je met prachtig schone ramen. Zonder strepen!

  • Haal de vensterbank leeg. Zo heb je meer werkruimte en riskeer je niet dat spullen of planten in de vensterbank nat gespetterd worden met water en zeep.
  • Neem een schone spons en maak deze vochtig (niet te nat!) en maak het raam vochtig.
  • Sop de ramen goed in zodat al het vuil wordt opgenomen.
  • Pak de trekker en beweeg deze van links naar rechts in één vloeiende beweging. Op die manier was je de ramen zonder strepen te veroorzaken.
  • Hou een doek bij de hand waarmee je de zeem af en toe kan afnemen zodat deze geen vuil over het raam heen trekt.
  • Neem de randen en kozijnen af met een doek, zodat er geen druppels langs het schone raam naar beneden kunnen rollen. Gebeurt dat wel, dan krijg je alsnog lelijke strepen.
  • Dit is een life hack die je niet kan missen: pak een krant en maak hier een grote prop van. Als je deze prop over het raam heen haalt zal je merken dat het raam extra glanzend schoon wordt. Graag gedaan!

ramen wassen zonder strepen

Glazenwassen zonder strepen

Er zijn nog een aantal andere dingen om rekening mee te houden bij het glazenwassen. Zo raden we het af om te veel afwasmiddel te gebruiken. Voeg wel een klein beetje glansspoelmiddel toe om het raam extra te laten glanzen. Voordat je gaat zemen is het ook raadzaam om even naar het weerbericht van die dag te kijken. De beste dag om te zemen is een bewolkte maar droge dag. In de zon kan het water immers snel opdrogen voordat jij het met de trekker streeploos weg kan trekken.

Hulp nodig bij ramen wassen?

Mocht u zo erg tegen glazenwassen op zien dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een professional in te huren. Avital verzorgt uitstekende glasbewassing. We gaan streeploos te werk waardoor u kunt genieten van glanzend schone ramen zonder enige moeite ervoor te hoeven doen. Interesse? Neem contact met ons op.

Informatie aanvragen