Schoonmaken: ramen wassen tips

Iedereen heeft wel klusjes in huis die hij minder leuk vindt. Voor veel mensen valt het wassen van de ramen daar ook onder. We stellen de klus zo lang mogelijk uit en dat maakt het zicht door het raam er niet beter op. Toch zorgen schone ramen voor een prettige woonomgeving of werkplek. Met schone ramen ziet ook de rest van de ruimte er een stuk netter uit. Hoe zorg je ervoor dat de ramen mooi schoon worden en blijven? Wij delen de beste tips voor ramen wassen met je.

Ramen wassen tips

Schone ramen is onze specialiteit. Daarom helpen we jou graag een stukje op weg, zodat jij straks kan genieten van glanzende ramen zonder vuil of strepen. Hoe pak je dit aan? Lees hieronder onze beste tips voor ramen wassen.

Juiste moment om de ramen te wassen

Het wassen van de ramen kun je het beste doen op een bewolkte dag. Een zonnige dag lijkt perfect voor deze klus, maar in de praktijk pakt dit een stuk minder goed uit. Waarom eigenlijk? Dit heeft te maken met waterdamp. Doordat de zon op het raam schijnt wordt het raam warm. Het water verdampt daardoor zo snel dat je het niet meer handmatig kan wegtrekken, wat resulteert in strepen op de ramen. En dat is juist niet wat je wilt! Dé tip voor ramen wassen is wat ons betreft het uitkiezen van een bewolkte dag. Je zal zien dat dit een stuk beter resultaat geeft.

De juiste volgorde

Werk van boven naar beneden. Deze tip ligt voor de hand, maar in de praktijk gaat het toch wel eens mis. Als je begint aan de onderkant heb je kans dat er vieze druppels water over het schone raam druipen. Zonde van al het goede werk! Door van boven naar beneden te werken voorkom je dit. Zo kun je de klus in één keer goed doen. Wel zo efficiënt!

De juiste methode

Zie jij na het wassen van je ramen vaak nog strepen op de ruit? Dit kun je gemakkelijk voorkomen door een trekker te gebruiken. Zo voorkom je dat het water gaat verdampen en daardoor strepen achterlaat. Controleer wel eerst even of al het vuil van het raam verwijderd is. Anders heb je het risico dat je krassen op je raam trekt. Dat is wel het laatste wat je wilt bereiken tijdens het wassen van je ramen.

Hulp bij ramen wassen

Heb je veel grote ramen die gewassen moeten worden? Bijvoorbeeld voor een kantoorpand? Alles bij elkaar is kan dit een tijdrovende klus zijn. In dit geval is het verstandig om het ramen wassen over te laten aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Onze glazenwassers nemen de klus volledig uit handen, zodat jij binnen de kortste tijd weer kunt genieten van schone ramen. Wil jij het wassen van de ramen aan een professional overlaten? Avital is je graag van dienst. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Informatie aanvragen